For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
uva.nl
Education

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over de voorbereiding en deelname aan de zomercursussen van het KdVI. Staat je vraag er niet tussen? Stuur dan een mail naar zomercursus-science@uva.nl.

 • Ik heb in het begin van de cursus nog herexamens, is dat een probleem?

  Als je de eerste twee dagen van de cursus nog herexamens moet doen, geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door, zodat wij weten wanneer je start met de cursus. Het is natuurlijk beter om alle dagen aanwezig te zijn, maar twee dagen is nog wel te overzien. Voor het verkrijgen van een certificaat van deelname moet je minimaal 12 van de 16 lesdagen aanwezig zijn geweest.

 • Ik ben de eerste week van de cursus op vakantie. Kan ik dan nog deelnemen?

  Dit is niet aan te raden aangezien het een intensieve cursus betreft en je dan teveel lesstof mist. Ook moet je minimaal 12 van de 16 lesdagen aanwezig zijn geweest om het certificaat van deelname te ontvangen. Verder is het aan jou om te beoordelen of je de stof voldoende beheerst om zoveel dagen te missen en of je dan aan het examen mee kunt doen.

 • Kan ik met een HAVO-diploma deelnemen aan de cursus?

  Het gewenste ingangsniveau voor de cursus is ruwweg eind vierde klas vwo. Om te controleren of je voorkennis voldoende is, danwel of je door zelfstudie het tekort in voorkennis bij moet werken, raden we je aan om hoofdstukken 1 t/m 6 en hoofdstuk 9 uit het Basisboek Wiskunde te bekijken.

  Als je de stof van hoofdstukken 1 t/m 6 en hoofdstuk 9 beheerst, dan mag je ervan uitgaan dat je voldoende wiskundige vaardigheden hebt om aan de zomercursus te kunnen beginnen.