Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Vaksteunpunt Wiskunde

Het Vaksteunpunt Wiskunde biedt professionaliseringsactiviteiten aan voor docenten. Denk hierbij aan netwerkbijeenkomsten en nascholingen. Het vaksteunpunt maakt deel uit van Bètapartners, het regionale vo-ho netwerk waarin de UvA en de VU samen met meer dan 50 scholen uit de regio verdiepend onderwijs verzorgen in de bètavakken voor docenten en leerlingen. Kees Temme is coördinator van het vaksteunpunt en werkt daarvoor vanuit het KdVI. Je kunt contact met hem opnemen met vragen of ideeën over nascholingen.

Leve de Wiskunde!

KdVI organiseert de jaarlijkse docentenconferentie Leve de Wiskunde!, waar wiskundigen van de UvA je bijpraten over de laatste stand van zaken in wiskundeonderzoek.
De 2021 editie vond op vrijdag 9 april 2021 plaats.

The Network Pages

Networks science omvat de studie van allerhande soorten netwerken. Omdat dit een relatief jong vakgebied is binnen de wiskunde wordt er nog maar weinig aandacht aan besteedt in het middelbare schoolcurriculum. Daarom hebben onderzoekers die deel uitmaken van het landelijke zwaartekrachtprogramma NETWORKS, waar KdVI ook aan meedoet, een website opgericht met interessante informatie en rekenopdrachten over networks science. Denk aan uitleg over de basisbegrippen, lesmodules, onderwerpen en broninformatie voor profielwerkstukken, en meer. 

The Quantum Quest

The Quantum Quest is een snelcursus die een overzicht biedt van een bloeiende nieuw vakgebied: de quantumcomputer. De cursus bekijkt de onderliggende principes vanuit een wiskundig standpunt en bezoekt een geavanceerd onderzoeks-lab van de UvA.

Deze docentenbijeenkomst The Quantum Quest loopt vooruit op de gelijknamige webklas voor leerlingen van 5 en 6 VWO met wiskunde B in november 2021.