Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De onderstaande activiteiten zijn bedoeld voor leerlingen in de voortgezet onderwijs die willen ontdekken hoe veelzijdig het vakgebied van wiskunde kan zijn. Ben je op zoek naar een bijspijkercursus voor Wiskunde A of B op eindexamenniveau, bijvoorbeeld om een deficiëntie weg te werken voor een vervolgstudie, kijk dan op deze website bij 'Zomercursus'.

Olympiade-training wiskunde

Word jij uitgedaagd door wiskundige puzzels? Wil je je goed voorbereiden op de tweede ronde van de Nederlandse Wiskunde Olympiade? Doe dan mee met de Olympiade training op 2 maart onder leiding van ervaren olympiër Jeroen Huijben.

Bètapartnersconferentie 2022

Het veelzijdige element (sic, oudheid) water vervult een veelheid aan rollen. Zeker in de bètavakken moet je er dus mee om kunnen gaan! In leerzame lezingen, wonderlijke workshops en rijke rondleidingen bieden we je op 17 maart a.s. een inspirerende middag.

NETWORKS goes to school

De jaarlijkse masterclass voor middelbare scholieren 'NETWORKS goes to school' zal dit jaar online plaatvinden. Op 22 maart en 29 maart zullen jonge onderzoekers van het NETWORKS programma een Engelstalige masterclass geven over algoritmes. Op 5 april zal er een hele dag op de Universiteit van Amsterdam worden georganiseerd. Lijkt je dit interessant? Geef je dan snel op!

The Network Pages

Networks science omvat de studie van allerhande soorten netwerken. Omdat dit een relatief jong vakgebied is binnen de wiskunde wordt er nog maar weinig aandacht aan besteedt in de wiskundeles op de middelbare school. Daarom hebben onderzoekers die deel uitmaken van het landelijke zwaartekrachtprogramma NETWORKS, waar KdVI ook aan meedoet, een website opgericht met interessante informatie en rekenopdrachten over networks science. Hier vind je uitleg over de basisbegrippen, lesmodules, onderwerpen en broninformatie voor profielwerkstukken, en meer.