Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Outreach en bijscholing

Voor leerlingen

De onderstaande activiteiten zijn bedoeld voor leerlingen in de voortgezet onderwijs die willen ontdekken hoe veelzijdig het vakgebied van wiskunde kan zijn. Ben je op zoek naar een bijspijkercursus voor Wiskunde A of B op eindexamenniveau, bijvoorbeeld om een deficiëntie weg te werken voor een vervolgstudie, kijk dan op deze website bij 'Zomercursus'.

Webklas Wiskunde: Het Mandelbrot Mysterie

Zit je volgend schooljaar in VWO 5 of VWO 6 en wil je een goed beeld krijgen van wiskunde aan de universiteit? Doe dan mee aan de UvA Webklas Wiskunde 2019: Het Mandelbrot Mysterie. De webklas draait in november 2019.

De Wiskundeclub

Vanaf januari 2020 start het Korteweg-de Vries Instituut voor Wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam een wiskundeclub voor leerlingen uit klas 4, 5 en 6 VWO. Vind jij het leuk om bezig te zijn met intellectuele puzzels, ook al duurt het lang voordat alle stukjes op z’n plaats vallen? Sta jij wel eens stil bij de schoonheid van wiskunde? Dan is de Wiskundeclub van het KdVI iets voor jou!

The Network Pages

Networks science omvat de studie van allerhande soorten netwerken. Omdat dit een relatief jong vakgebied is binnen de wiskunde wordt er nog maar weinig aandacht aan besteedt in de wiskundeles op de middelbare school. Daarom hebben onderzoekers die deel uitmaken van het landelijke zwaartekrachtprogramma NETWORKS, waar KdVI ook aan meedoet, een website opgericht met interessante informatie en rekenopdrachten over networks science. Hier vind je uitleg over de basisbegrippen, lesmodules, onderwerpen en broninformatie voor profielwerkstukken, en meer.