Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Wiskundecursussen

Wiskundecursussen en toelatingsexamens

Heb je een wiskunde deficiëntie voor jouw vervolgopleiding? Of heb je interesse in wiskunde en wil je jouw kennis bijspijkeren? Volg dan een wiskundecursus bij het KdVI.

Het Korteweg-de Vries Instituut voor Wiskunde organiseert verschillende cursussen Wiskunde A en Wiskunde B. Het doel van deze cursussen is om de deelnemers op het eindniveau vwo Wiskunde A dan wel Wiskunde B te brengen.

Voor wie is het bedoeld?

De wiskundecursussen zijn bedoeld voor iedereen met een vwo-diploma of hbo-propedeuse die een universitaire studie wil gaan doen, maar niet voldoet aan de wiskunde toelatingseis. Voor veel studies kun je alsnog aan deze toelatingseis voldoen door het succesvol afleggen van het toelatingsexamen van het Korteweg-de Vries Instituut. De cursussen bereiden je optimaal voor op het aansluitende toelatingsexamen. Ook andere geïnteresseerden die hun wiskunde willen bijspijkeren zijn welkom op deze cursussen. De gewenste voorkennis om deze cursussen te volgen is ruwweg eind vierde klas vwo of eind vijfde klas havo wiskunde.

Welke varianten zijn er?

e-Wintercursussen Wiskunde A en Wiskunde B

In de maanden februari en maart wordt een online cursus Wiskunde A en een online cursus Wiskunde B georganiseerd.

Wij bieden een digitale leer-, oefen- en toetsomgeving aan waarin je zelf aan de slag gaat om de wiskundestof onder de knie te krijgen. Deze cursus start op 3 februari en volgens een vast weekschema  ga je aan de slag met het studiemateriaal. Daarnaast kun je vragen stellen in een vragenforum en is er de mogelijkheid om één keer per week persoonlijk vragen te stellen aan de docenten. Tot slot zal er 1 à 2 weken voor het examen een voorbereidingsbijeenkomst worden georganiseerd.
De e-Wintercursussen bereiden voor op het toelatingsexamen in april. De kosten voor de e-Wintercursus, inclusief syllabus en toelatingsexamen, bedragen € 395,00.

meer over de e-Wintercursus Wiskunde A
meer over de e-Wintercursus Wiskunde B

Zomercursussen Wiskunde A en Wiskunde B

In de maand juli worden gedurende 4 weken intensieve cursussen Wiskunde A en Wiskunde B georganiseerd. Op maandagen, dinsdagen, donderdagen en vrijdagen worden hoorcolleges  gegeven. Aansluitend kun je in kleinschalige werkgroepen jouw huiswerkopdrachten onder persoonlijke begeleiding maken. De laatste dagen van de cursus zullen in het teken staan van examenvoorbereiding.
De Zomercursussen bereiden voor op het toelatingsexamen in juli. De kosten voor de Zomercursus, inclusief syllabus en toelatingsexamen, bedragen €595,00

meer over de Zomercursus Wiskunde A
meer over de Zomercursus Wiskunde B

Losse toelatingsexamens Wiskunde A en B

Het is ook mogelijk je door zelfstudie voor te bereiden op de toelatingsexamens in april en juli. Je ontvangt dan van ons een syllabus, maar je krijgt verder geen begeleiding. Ook is het niet mogelijk om een toelatingsexamen te herkansen. De kosten voor een los toelatingsexamen, inclusief syllabus, bedragen € 195,00.

meer over de losse toelatingsexamens

Wat is er inbegrepen bij de verschillende varianten?

Vergelijkingstabel wiskundecursussen KdVI - okt 2019

Data

  • e-Wintercursussen: 3 februari t/m 7 april 2020
  • Zomercursussen: 29 juni 2020 t/m 24 juli 2020
  • Toelatingsexamens: 15 april  2020 en 27 juli 2020

Locatie wiskundecursussen en examens

Science park 904, Amsterdam

Voertaal

Nederlands

Certificaat

Als je het toelatingsexamen met een voldoende afsluit ontvang je een certificaat waarin vermeld wordt dat je de wiskundestof beheerst op het niveau eindexamen vwo.

Aanmelding

De online inschrijving start op 4 november 2019. De inschrijving voor de wiskundecursussen sluit 7 dagen  voor aanvang van de cursus, de inschrijving voor een los toelatingsexamen sluit 14 dagen voor de examendatum.

Contact

Neem voor vragen contact op via telefoonnummer: 020-525 5091
Of stel je vraag per e-mail