Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Korteweg-de Vries Instituut voor Wiskunde

Het Korteweg-de Vries Instituut (KdVI) is het onderzoeksinstituut voor Wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Naast onderzoek op wereldwijd topniveau, geven onze wetenschappers onderwijs in de Wiskunde bachelor- en masteropleidingen aan de UvA, en verzorgen zij wiskundeonderwijs in andere opleidingen van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.

Wiskundecursussen Wiskunde A of B
Heb je een wiskunde deficiëntie voor jouw vervolgopleiding? Of heb je interesse in wiskunde en wil je jouw kennis bijspijkeren? Volg dan een wiskundecursus bij het KdVI. Aan het eind kun je het toelatingsexamen afleggen. Het is ook mogelijk om alleen het toelatingsexamen te doen.
Outreach: bijscholing en verdieping
Docenten kunnen bij het KdVI terecht voor bijscholing en verdieping op mathematische onderwerpen. Ook voor leerlingen die op zoek naar meer uitdaging bieden wij verdiepende activiteiten aan.

Wiskunde studeren aan de UvA

Bachelor Wiskunde
In de bachelor Wiskunde word je uitgedaagd om niet getallen en formules zelf te bestuderen, maar de wereld erachter. In de bachelor Wiskunde word je uitgedaagd om niet getallen en formules zelf te bestuderen, maar de wereld erachter.
Master Mathematics
In de Engelstalige Master Mathematics aan de Universiteit van Amsterdam kun je je specialiseren in een deelgebied van de wiskunde dat jouw aanspreekt, terwijl je daarnaast je kennis over de discipline in zijn geheel vergroot.

Nieuws & Agenda

Amsterdam Science Talent Scholarship voor wiskundestudent Adel Magra

Tijdens een speciale ceremonie in de Agnietenkapel kregen ontvangers van een beurs voor internationale studenten van Rector Magnificus Karen Maex een pin overhandigd.

Jan Brandts nieuwe opleidingsdirecteur masterprogramma's Mathematics

Per 1 september is Jan Brandts Jasper Stokman opgevolgd als opleidingsdirecteur van de drie masterprogramma's Mathematics, Stochastics and Financial Mathematics, en Mathematical Physics

Meer nieuws en activiteiten

Lees wat ons bezig houdt en wat er te doen is bij het KdVI
Onderzoek aan het Korteweg-de Vries Instituut
Onderzoek aan het KdVI is georganiseerd in drie hoofdprogramma's: Algebra, Geometrie en Mathematische Natuurkunde; Pure, Toegepaste en Numerieke Analyse; en Stochastiek. Wij zijn deelnemer in het UvA Onderzoekszwaartepunt Quantum Matter and Quantum Information en een van de vier instituten die samenwerken in het nationale NWO onderzoeksprogramma NETWORKS.