Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Korteweg-de Vries Instituut voor Wiskunde

Het Korteweg-de Vries Instituut (KdVI) is het onderzoeksinstituut voor Wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Naast onderzoek op wereldwijd topniveau, geven onze wetenschappers onderwijs in de Wiskunde bachelor- en masteropleidingen aan de UvA, en verzorgen zij wiskundeonderwijs in andere opleidingen van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.

Wiskundecursussen Wiskunde A of B
Wil je in september starten met een universitaire studie, maar voldoe je niet aan de toelatingseis voor wiskunde? Geen probleem. Volg een van de cursussen, slaag voor het aansluitende toelatingsexamen en start in september aan de universiteit!
Outreach: bijscholing en verdieping
Docenten kunnen bij het KdVI terecht voor bijscholing en verdieping op mathematische onderwerpen. Ook voor leerlingen die op zoek naar meer uitdaging bieden wij verdiepende activiteiten aan.
Wiskunde studeren aan de UvA
Bachelor Wiskunde
In de bachelor Wiskunde word je uitgedaagd om niet getallen en formules zelf te bestuderen, maar de wereld erachter. In de bachelor Wiskunde word je uitgedaagd om niet getallen en formules zelf te bestuderen, maar de wereld erachter.
Master Mathematics
In de Engelstalige Master Mathematics aan de Universiteit van Amsterdam kun je je specialiseren in een deelgebied van de wiskunde dat jouw aanspreekt, terwijl je daarnaast je kennis over de discipline in zijn geheel vergroot.
Nieuws & Agenda
Onderzoek aan het Korteweg-de Vries Instituut
Onderzoek aan het KdVI is georganiseerd in drie hoofdprogramma's: Algebra, Geometrie en Mathematische Natuurkunde; Pure, Toegepaste en Numerieke Analyse; en Stochastiek. Wij zijn deelnemer in het UvA Onderzoekszwaartepunt Quantum Matter and Quantum Information en een van de vier instituten die samenwerken in het nationale NWO onderzoeksprogramma NETWORKS.