Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over de voorbereiding en deelname aan de wiskundecursussen van het KdVI. Staat je vraag er niet tussen? Stuur dan een mail naar wiskundecursussen-science@uva.nl.

 • Wat zijn de gevolgen van eventuele coronavirusmaatregelen voor de Zomercursus Wiskunde?

  We hopen dat er in de zomer van 2022 geen coronavirusmaatregelen meer nodig zullen zijn en dat het onderwijs op locatie gegeven zal kunnen worden. Mochten er nog maatregelen nodig zijn dan zullen we dat tijdig communiceren en een goede oplossing zoeken zoals we in 2020 en 2021 ook hebben gedaan:

  "Ik heb de cursus als zeer prettig ervaren en waardeer jullie inzet rondom de Corona maatregelen enorm!" - cursist Zomercursus 2020

  De Zomercursus Wiskunde 2020 is doorgegaan, maar de hoorcolleges en werkcolleges zijn online gegeven. Ook het examen is online afgenomen. In 2021 is de Zomercursus grotendeels online gegeven, maar voor cursisten die dat wilden hebben we de mogelijkheid geboden één keer per week naar Science Park te komen voor een werkcollege op locatie. Het examen is in 2021 online afgenomen.

 • Wat is het verschil tussen de e-Wintercursus en de Zomercursus?

  De vorm van het onderwijs en de periode waarin het wordt gegeven zijn verschillend, de inhoud en het niveau zijn gelijk.
  De e-Wintercursus is een online cursus in februari-maart, die geschikt is voor cursisten die het naast hun studie of werk willen doen; die niet dagelijks naar Amsterdam kunnen komen; die hun uitslag eerder moeten doorgeven dan 1 augustus en die zelfstandig (met begeleiding op afstand) werken aan de stof.
  De Zomercursus is een intensieve cursus in juli op het Science Park in Amsterdam, met veel persoonlijke begeleiding in kleinschalige werkgroepen en is geschikt voor cursisten die in de maand juli beschikbaar zijn om colleges te volgen; die het prettig vinden om veel persoonlijke begeleiding te krijgen en die hun uitslag uiterlijk 1 augustus moeten doorgeven.

 • Mag ik een (grafische) rekenmachine gebruiken bij het examen?

  Je mag geen grafische rekenmachine gebruiken bij het examen. Grafische rekenmachines worden ingenomen bij het examen.
  Wij begrijpen dat het prettig kan zijn om een antwoord even te kunnen controleren met behulp van een rekenmachine. Om deze reden staan wij een simpele rekenmachine toe bij het examen. Voorbeelden van toegestane rekenmachines zijn de Casio FX-82MS en de TI-30XB.

  Mocht je twijfelen of jouw rekenmachine is toegestaan, stuur dan een e-mail met het typenummer naar wiskundecursussen-science@uva.nl.