Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Wiskundecursussen

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over de voorbereiding en deelname aan de wiskundecursussen van het KdVI. Staat je vraag er niet tussen? Stuur dan een mail naar wiskundecursussen-science@uva.nl.

 • Wat zijn de gevolgen van de coronavirusmaatregelen voor de e-Wintercursus Wiskunde?

  Omdat de cursus en begeleiding online worden aangeboden hebben de coronavirusmaatregelen hier geen invloed op.

  De examenvoorbereidingsbijeenkomst zal online gaan plaatsvinden in plaats van op de UvA. Ook het examen zal digitaal worden afgenomen. Voor updates over de voorbereidingsbijeenkomst en het examen kun je kijken op het forum in SOWISO (bericht zullen beginnen met 'dd-mm-yy hh:mm CORONA UPDATE').

  Vanwege de coronavirusmaatregelen zijn wij op het moment moeilijk te bereiken via de telefoon. Mocht je vragen hebben dan kun je mailen naar wiskundecursussen-science@uva.nl. Inhoudelijke vragen over de stof kun je blijven stellen op het forum.

   

   

 • Kan ik met een HAVO-diploma deelnemen aan de wiskundecursussen?

  Het gewenste ingangsniveau voor de wiskundecursussen is ruwweg eind vierde klas vwo. Om te controleren of je voorkennis voldoende is, danwel of je door zelfstudie het tekort in voorkennis bij moet werken, raden we je aan om hoofdstukken 1 t/m 6 en hoofdstuk 9 uit het Basisboek Wiskunde te bekijken.

  Als je de stof van hoofdstukken 1 t/m 6 en hoofdstuk 9 beheerst, dan mag je ervan uitgaan dat je voldoende wiskundige vaardigheden hebt om aan een wiskundecursus te kunnen beginnen.

 • Wat is het verschil tussen de e-Wintercursus en de Zomercursus?

  De vorm van het onderwijs en de periode waarin het wordt gegeven zijn verschillend, de inhoud en het niveau zijn gelijk.
  De e-Wintercursus is een online cursus in februari-maart, die geschikt is voor cursisten die het naast hun studie of werk willen doen; die niet dagelijks naar Amsterdam kunnen komen; die hun uitslag eerder moeten doorgeven dan 1 augustus en die zelfstandig (met begeleiding op afstand) werken aan de stof.
  De Zomercursus is een intensieve cursus in juli op het Science Park in Amsterdam, met veel persoonlijke begeleiding in kleinschalige werkgroepen en is geschikt voor cursisten die in de maand juli beschikbaar zijn om colleges te volgen; die het prettig vinden om veel persoonlijke begeleiding te krijgen en die hun uitslag uiterlijk 1 augustus moeten doorgeven.

 • Ik heb in het begin van de Zomercursus nog herexamens, is dat een probleem?

  Als je de eerste twee dagen van de Zomercursus nog herexamens moet doen, geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door, zodat wij weten wanneer je start met de cursus. Het is natuurlijk beter om alle dagen aanwezig te zijn, maar twee dagen is nog wel te overzien. Voor het verkrijgen van een certificaat van deelname moet je minimaal 12 van de 16 lesdagen aanwezig zijn geweest.

 • Ik ben de eerste week van de Zomercursus op vakantie. Kan ik dan nog deelnemen?

  Dit is niet aan te raden aangezien het een intensieve cursus betreft en je dan teveel lesstof mist. Ook moet je minimaal 12 van de 16 lesdagen aanwezig zijn geweest om het certificaat van deelname te ontvangen. Verder is het aan jou om te beoordelen of je de stof voldoende beheerst om zoveel dagen te missen en of je dan aan het examen mee kunt doen.

 • Mag ik een (grafische) rekenmachine gebruiken bij het examen?

  Je mag geen grafische rekenmachine gebruiken bij het examen. Grafische rekenmachines worden ingenomen bij het examen.
  Wij begrijpen dat het prettig kan zijn om een antwoord even te kunnen controleren met behulp van een rekenmachine. Om deze reden staan wij een simpele rekenmachine toe bij het examen. Voorbeelden van toegestane rekenmachines zijn de Casio FX-82MS en de TI-30XB.

  Mocht je twijfelen of jouw rekenmachine is toegestaan, stuur dan een e-mail met het typenummer naar wiskundecursussen-science@uva.nl.